Ford Explorer

Ford Explorer

2023-05-16

Ford elektrifierar en ikonisk modell med introduktionen av nya helelektriska Explorer, utvecklad och byggd i Europa

Helt elektriska Explorer är konstruerad och tillverkad i Tyskland och erbjuder en innovativ digital upplevelse som hjälper förare och passagerare att hålla sig uppkopplade och bekväma på resan. Funktionerna inkluderar en 15-tum skjutbar SYNC Move pekskärm med ett uppkopplat infotainmentsystem och ljudsystem speciellt anpassat för interiören, trådlös appintegration och avancerad förarassistansteknik.

Med design redo för äventyr och med förvaring på cirka 470 liter med alla säten uppfällda är Fords nyaste elbil idealisk för att utforska staden och vägarna utanför. Den 17-liter stora konsolen mellan förare och framsätespassagerare rymmer en 15-tums laptop och ett privat förvaringsfack gömt bakom pekskärmen ger ett extra säkert förvaringsutrymme.

Futuristisk exteriörstyling matchas av en ultramodern interiör med förstklassiga material. Designelement så som skulpterade sportiga säten och en sofistikerad soundbar som vanligen förekommer i revolutionerande konceptbilar än familjebilar. Allt detta i kombination med möjligheten att snabbladda från 10 till 80 procent på bara 25 minuter och på 500 000 laddningsplatser över hela Europa.

"Explorer är en banbrytare, och en ny typ av spännande elbilar från Ford. Genomsyrad av vårt amerikanska arv men byggd i Köln för våra kunder i Europa. Den är redo för de stora äventyren och fullpackad med allt våra kunder behöver för sina resor, säger Martin Sander, general manager, Ford Model e, Europa.


Snygg, smart och redo för din roadtrip

I spetsen för Fords elsatsning är den nya helelektriska Explorer företagets första elbil som byggs i Fords nya elektrifieringscenter i Köln, Tyskland och är ett stort steg mot målet att helt erbjuda en elektrifierad produktportfölj i Europa till 2030.

Den aerodynamiska exteriören fångar tonaliteten och den ikoniska stil som kännetecknar Fords amerikanska suvar men anpassad för en ny elektrisk era, en stil som bäst exemplifieras av den tuffa "sköld"-designen som ersätter en traditionell grill.

Explorers SYNC Move infotainmentsystem håller inte bara de åkande uppkopplade utan har också en skjutbar 15-tums pekskärm som smidigt kan justeras upp och ned för att passa förarens körposition, dessutom döljer skärmen även ett privat förvaringsutrymme för värdesaker. Ett fack för två stora smartphones kompletteras dessutom med en trådlös laddare som standard, och SYNC Move ger trådlös kompatibilitet med Android Auto och Apple CarPlay.

Laddningen är snabb och enkel, oavsett om du är på väg eller hemma. Explorer hjälper till att hitta de mest lämpliga laddstoppen på vägen. Laddning hemma kan dessutom schemaläggas så att laddningen sker när elen är som billigast också att batteriet är laddat och kupén är förvärmd vid avfärd.

Explorer erbjuder också en mängd funktioner för att möjliggöra för förare och passagerare att de är lika fräscha när de har nått sin destination som när de gav sig av. Komfortutrustning som standard inkluderar uppvärmda framsäten och ratt, en masserande förarstol och klimatkontroll som låter föraren och framsätespassageraren välja sin egen temperatur. Även att öppna bilen har gjorts enkel med nyckellöst öppning och en valbar handsfree-baklucka som gör att ägare kan komma åt bagageutrymmet med en enkel benrörelse under bakre stötfångaren, perfekt när armarna är upptagna med sportutrustning.

Helt nya och avancerade förarassistanssystem inkluderar, för första gången på en Ford i Europa, Assisted Lane Change som smidigt och säkert möjliggör filbyten genom ett tryck på blinkerspaken, och Clear Exit Assist som varnar när cyklister närmar sig innan dörrar öppnas i trafiken.


Ett äventyr på riktigt

För att hjälpa till att demonstrera Explorers kapacitet har Ford slagit sig ihop med äventyrsinfluensern Lexie Alford, även känd som Lexie Limitless, den yngsta personen i historien att besöka världens alla länder. Hon kommer att ge sig ut på en global expedition i den nya helt elektriska Explorer, inspirerad av den ursprungliga kvinnliga upptäcktsresanden, Aloha Wanderwell, som satte rekord för 100 år sedan med en Ford-sponsrad jorden runt-resa i en Model T.

Kunder kan från och med idag även uppleva virtuella elektriska Explorer-provkörningar genom en rad aktiva körmiljöer från sin dator eller smartphone.

Helt nya och elektriska Explorer kommer att finnas tillgänglig i två versioner, Explorer och Explorer Premium. Svenska priser kommer att kommuniceras senare under våren 2023.


Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från Carstedts

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Carstedts